پیشنهاد سردبیر

10 راز و ترفند گرفتن تصویر رویایی با موبایل

10 راز و ترفند گرفتن یک تصویر رویایی با موبایل

امروزه با توجه به گسترش شبکه های اجتماعی بسیاری از افراد عکس های خود را در این فضاها به اشتراک می گذارند. با اینکه بسیاری از این عکس ها به وسیله موبایل گرفته شده اند اما به قدری حرفه ای و جذاب هستند که بسیاری از افراد را نیز به حوزه عکاسی علاقه مند می کنند. برای گرفتن عکس های فوق العاده با گوشی می توانید از برنامه های آموزش عکاسی استفاده کنید.
تکنیک های زیادی برای عکاسی با گوشی وجود دارند که می توانند در خروجی نهایی تاثیر خیلی خوبی داشته باشند. می توانید با مشاهده عکس های دیگر اشخاص در همین فضاهای مجازی از ایده های آن ها برای عکاسی استفاده کنید. البته نکات ساده دیگری نیز وجود دارند که با رعایت آن ها هنگام عکاسی می توانید بهترین عکس ها را ثبت کنید.

مهم ترین نکات برای عکاسی با موبایل

مهم ترین نکات برای عکاسی با موبایل

مهم ترین نکات برای ثبت یک عکس منحصر به فرد و عالی توجه به فوکوس، ترکیب بندی، نوردهی و ویرایش صحیح عکس است. با اینکه کیفیت عکس های گرفته شده با گوشی نسبت به دوربین های حرفه ای عکاسی پایین تر است؛ اما باز هم می توان با استفاده از دیدن ویدئوهای آموزشی و رعایت برخی نکات و ترفندهای ساده بهترین عکس ها را با استفاده از گوشی ثبت کرد.

تمیزکردن لنز دوربین و صفحه موبایل

لنز دوربین مهم ترین عامل در شفافیت و کیفیت عکس است. کثیف شدن لنز دوربین گوشی با توجه به میزان استفاده دائم از گوشی امری طبیعی است. بنابراین اولین اقدام قبل از عکاسی تمیز کردن لنز دوربین است؛ زیرا اگر بر روی لنز ذرات چربی، اثر انگشت یا گرد و خاک وجود داشته باشد، این ذرات مانع عبور نور و رود به سنسور دوربین شده و درنتیجه تصویر به صورت تار و یا کدر دیده می شود.
 البته به این نکته نیز دقت داشته باشید که برای تمیز کردن لنز حتما از دستمال های نرم و مخصوص استفاده کنید؛ زیرا دستمال های زبر و خشن باعث ایجاد خط و خش بر روی شیشه و لنز می شوند. علاوه بر تمیز کردن لنز دوربین باید صفحه موبایل را نیز تمیز کنید تا دید شفاف و درستی از تصویر داشته باشید.

زوایای مختلف را امتحان کنید

زاویه دید از اصول اساسی و مهم در عکاسی است. برای ثبت یک عکس خاص و فوق العاده می توانید از زاویه های مختلف استفاده کنید. برای مثال می توانید از زاویه دید پایین برای بزرگنمایی یک شیء یا ثبت جزئیات بیشتر استفاده کنید. استفاده از زاویه دید پایین حتی برای از بین بردن انحراف پس زمینه عکس نیز مناسب است.

از فلش دوربین استفاده نکنید

خیلی از افراد فکر می کنند که استفاده از فلش هنگام عکاسی بر شفاف شدن و کیفیت بهتر عکس تاثیرگذار است در صورتی که چنین نیست. استفاده ا ز فلش نه تنها تاثیری بر بهتر دیده شدن عکس ندارد، بلکه باعث بی کیفیت دیده شدن عکس نیز می شود. به جای استفاده از فلش بهتر است زاویه ایستادن خود را تغییر دهید تا نور مناسب را پیدا کنید.

از زوم کردن روی عکس بپرهیزید

یکی از اشتباهات دیگر هنگام عکاسی با موبایل، زوم کردن روی سوژه به جای نزدیک شدن به آن است. اگر کیفیت عکس برای شما اهمیت دارد بهتر است به جای زوم کردن روی سوژه تا حدی که مدنظر دارید به سوژه نزدیک شوید. با اینکه برای این کار هم، باید تکنیک های خاصی را مورد استفاده قرار داد اما باز هم گزینه بهتری نسبت به زوم کردن است.
حتی اگر امکان نزدیک شدن به سوژه وجود نداشت باز هم از زوم کردن روی آن پرهیز کنید. در این چنین شرایطی می توانید بعد از عکاسی از سوژه، هنگام ویرایش از برش زدن عکس استفاده کنید و با حذف کردن قسمت های اضافی دید بیننده را به عکس نزدیک تر کنید.

دستان خود را ثابت نگه دارید

یکی از مشکلات بیشتر افراد هنگام عکاسی با گوشی یا دوربین لرزش دست است. این لرزش علاوه بر بی کیفیت کردن عکس باعث تار شدن و حتی خراب شدن کلی عکس می شود. ثابت نگه داشتن دوربین به خصوص برای عکاسی در نور پایین یا شب اهمیت بسیار بالایی دارد، زیرا در چنین شرایطی دوربین از سرعت شاتر پایین تری برای رسیدن به نور مورد نیاز استفاده می کند. بنابراین هر لرزش یا حرکتی باعث تار شدن تصویر ثبت شده می شود.
برای جلوگیری از چنین مشکلی می توانید گوشی را بر روی سطحی سخت قرار دهید یا با استفاده از دو دست خود گوشی را محکم بگیرید تا دچار لرزش نشود. همچنین می توانید از سه پایه های مختلف با توجه به نوع گوشی خود استفاده کنید. از مزایای استفاده از سه پایه، دقت و استفاده از زمان سنج خودکار است. برای  استفاد از زمان سنج خودکار بهترین زمان برای تنظیم، 3 ثانیه خواهد بود.

از حالت Panorama استفاده کنید

هنگامی که می خواهید از یک منظره وسیع یا یک صحنه بزرگ مثل دورنمای شهری یا ساختمان عریض عکاسی کنید بهترین گزینه استفاده از حالت پانوراما است. با استفاده از این حالت می توانید سطح وسیعی از سوژه را در کادر قرار دهید. هنگام استفاده از حالت پانوراما باید موبایل خود را به صورت عمودی در جهت گوشه ی چپ صحنه مورد نظر بگیرید و بعد از زدن دکمه ی شاتر  به آهستگی به سمت راست بچرخید. بعد از رسیدن به انتهای صحنه باید مجددا دکمه شاتر را بزنید تا تصویر ثبت شود. برای نتیجه بهتر باید حرکت آرام تر و  یکنواخت تر باشد.

از قانون یک سوم استفاده کنید

از قانون یک سوم استفاده کنید

 علاوه بر فوکوس و نوردهی، ترکیب بندی نیز از اصول مهم عکاسی به شمار می رود. بدون یک ترکیب بندی درست عکس های شما جذابیت خیلی خوبی نخواهند داشت. از بهترین تکنیک های ترکیب بندی برای عکاسی استفاده از قانون یک سوم است. این قانون تنها برای عکاسی بادوربین نیست، بلکه برای عکاسی با گوشی نیز استفاده می شود.
استفاده از قانون یک سوم به این صورت است که ابتدا در ذهن خود کادر تصویر را با دو خط افقی و عمودی تقسیم بندی کنید. سپس دیگر عناصر مهم در صحنه را در مسیر این خطوط قرار دهید. بهتر است سوژه مورد نظر روی یکی از خطوط عمودی قرار گیرد.

به یک عکس اکتفا نکنید

برای رسیدن به یک عکس باکیفیت و جذاب تنها به یک عکس اکتفا نکنید. معمولا رسیدن به یک عکس باکیفیت و ایده آل در همان برداشت اول تقریبا غیر ممکن است. به همین خاطر چندین عکس پشت سرهم بگیرید و از زوایای مختلف استفاده کنید. هر بار عکس گرفته شده را نگاه کنید تا زوایا و بایدها و نبایدهای داخل عکس را بررسی کنید و مجدد عکس بگیرید تا به بهترین عکس برسید.

از ویرایش کردن عکس ها غافل نشوید

ثبت یک عکس خوب و باکیفیت تنها به عکاسی و دوربین موبایل ختم نمی شود؛ بلکه برای رسیدن به بهترین نتیجه لازم است تا حتما از برنامه های ویرایش عکس استفاده کنید. البته دقت داشته باشید که منظور از ویرایش عکس تنها فیلتر کردن یا تنظیم روشنایی و کنتراست نیست. هنگام ویرایش می توانید حتی بخشی از عکس را که فکر می کنید اضافی است یا دید مناسبی ندارد برش بزنید.

از ویرایش کردن بیش از حد عکس ها خودداری کنید

با اینکه آخرین قدم برای رسیدن به یک عکس باکیفیت ویرایش و ادیت عکس است؛ اما اگر بیش از حد از این گزینه استفاده کنید نه تنها نتیجه مطلوبی نخواهید داشت، بلکه ممکن است که عکس شما به صورت مصنوعی دیده شود.
 یکی از رایج ترین اشتباهات عکاسان مبتدی این است که فکر می کنند برنامه های ویرایش عکس می توانند یک عکس بد را به عکسی خوب و باکیفیت تبدیل کنند؛ در صورتی که اینطور نیست. برنامه های ویرایش عکس برای تقویت عکس های خوب و باکیفیت مفید هستند اما برای عکس های بد و بی کیفیت فایده ای ندارند.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم تا به طور خلاصه 10 تا از ساده ترین و البته مهم ترین نکات اولیه برای یک عکاسی خوب با موبایل را شرح دهیم. با رعایت این نکات و دیدن فیلم های آموزشی در این زمینه می توانید با استفاده از موبایل خود بهترین عکس ها را در لحظات و صحنه های مختلف ثبت کنید.