آموزش عکاسی با دوربین

دوربین های عکاسی در گذشته نسبت به دوربین های امروزی، علاوه بر اینکه تعداد معدودی داشتند افراد خاصی نیز از آن ها استفاده می کردند. معمولا در آن زمان افراد اندکی با شیوه های درست عکاسی و آموزش عکاسی آشنا بودند. به همین دلیل دوربین تنها در دست یک نفر بود و بقیه افراد تنها سوژه های عکس بودند.
امروزه با پیشرفت فناوری و تکنولوژی، دوربین های عکاسی تغییرات زیادی کرده اند. به طور کلی عکاسی علاوه بر اینکه یک هنر محسوب می شود حس آرامش و لذت خاصی را نیز به همراه دارد. با این وجود برای یک عکاسی درست و حرفه ای علاوه بر اینکه باید با شیوه های درست عکاسی آشنا باشید، باید با قطعات اصلی به کار رفته در دوربین نیز آشنایی داشته باشید و نحوه تنظیم و عملکرد هر یک از آن ها را بدانید تا بتوانید به درستی از آن ها استفاده کنید.
دوربین های امروزی برخلاف دوربین های قدیمی دارای انواع و اقسام دکمه ها بر روی بدنه هستند. دیدن این دکمه ها برای اولین بار ممکن است یک ترس درونی و سردرگمی ایجاد کند اما دلیلی برای ترس یا نگرانی وجود ندارد؛ زیرا حتی نیازی به استفاده از برخی دکمه  ها هم نیست. برای استفاده از این دوربین ها تنها کافی است تا با مهم ترین نکات در این زمینه آشنایی داشته باشید.

رازهایی که هنگام استفاده  از دوربین باید بدانید

آموزش عکاسی با دوربین



بعد از خرید یک دوربین و آشنایی با ساختار کلی آن باید با نحوه تنظیم درست دوربین و مهم ترین نکات هنگام عکاسی و فیلمبرداری نیز آشنا باشید. قبل از هر اقدامی ابتدا باید از شارژ کامل دوربین خود اطمینان پیدا کنید؛ زیرا اگر بخواهید به تعطیلات بروید یا در طبیعت فیلمبرداری کنید، میزان قابل توجهی از باتری دوربین مصرف می شود. البته اخیرا باتری هایی به نام “بک آپ” برای استفاده در دوربین ها و گوشی ها به فروش می رسند که می توانند کمک خوبی هنگام اتمام شارژ باشند.

از دیگر نکات مهم هنگام استفاده از دوربین تنظیمات درست نور، به حداقل رساندن لرزش دست، کادربندی درست و زوم کردن صحیح است. از این بین، حیاتی ترین نکته هنگام عکاسی یا فیلمبرداری نوع نورپردازی و تنظیم صحیح نور است که به سه عامل رنگ، شدت و کنتراست وابسته است. هر چه این سه مورد با دقت بیشتری تنظیم شوند کیفیت عکس یا فیلم گرفته شده نیز بالاتر خواهد بود.

معرفی و بررسی دوربین های عکاسی سال 2021

آموزش عکاسی با دوربین2

اولین نیاز برای شروع عکاسی خرید یک دوربین باکیفیت است. برای خرید دوربین باید عوامل مختلفی را بررسی کنید که مهم ترین آن ها نوع نیاز و استفاده شما از دوربین است. امروزه دوربین های مختلفی در رده بندی های ارزان قیمت، میان رده و رده بالا تولید و عرضه شده اند که هرچه ساختار و فناوری پیشرفته تری داشته باشند، طبیعتا قیمت بالاتری نیز دارند. بنابراین لازم است که ابتدا نوع نیاز خود را بررسی کنید و سپس متناسب با بودجه خود دوربین مورد نظرتان را خریداری کنید.
یکی از عوامل اساسی در خرید دوربین نوع لنز به کار رفته در آن است. امروزه تولیدکنندگان از انواع لنز دوربین برای تولیدات خود استفاده می کنند که با توجه به کیفیت هر کدام از آن ها قیمت های مختلفی دارند. البته عوامل مختلفی هستند که برای خرید دوربین باید مورد بررسی قرار گیرند اما لنز دوربین اصلی ترین عامل در کیفیت عکس گرفته شده می باشد.
برای بررسی بهترین دوربین های عکاسی می توانید از TIPA استفاده کنید. TIPA اتحادیه مطبوعاتی تصویربرداری فنی است که سالیانه بهترین دوربین ها و لنزها را معرفی می کند. طبق آمار این اتحادیه، دوربین های سونی و نیکون نسبت به سایر رقبا در درجه بالاتری قرار دارند.

تفاوت دوربین های آنالوگ و دیجیتال

آموزش عکاسی با دوربین3

استفاده از دوربین مداربسته برای اکثر پیمانکاران و دیگر کارفرمایان یک امر رایج و البته مورد اهمیت است. تا چند سال اخیر این دوربین های آنالوگ بودند که مهم ترین نسل دوربین های مدار بسته به شمار می آمدند.
بعد از ورود دوربین های دیجیتال به بازار و با توجه به کیفیت و تجهیزات پیشرفته تر نسبت به دوربین های آنالوگ تقریبا بخش وسیعی از بازار را به خود اختصاص دادند و به رقیبی جدی برای دوربین های آنالوگ تبدیل شدند.
با اینکه دوربین های دیجیتالی کیفیت بالاتری نسبت به دوربین های آنالوگ دارند اما به دلیل قیمت مناسب تر دوربین های آنالوگ هنوز هم برخی افراد ترجیح می دهند تا از دوربین های آنالوگ استفاده کنند. البته تنها قیمت نیست که برای انتخاب هر کدام از این دوربین ها تاثیر گذار است؛ بلکه عوامل دیگری نیز هستند که مجموع آن ها در کنار هم برای تصمیم گیری و انتخاب موثرند.
برای مثال: با اینکه دوربین های دیجیتالی کیفیت بهتری دارند اما به علت استفاده از شبکه بی سیم از امنیت کمتری برخوردارند.

مهم ترین تجهیزات برای عکاسی

آموزش عکاسی با دوربین4

برای عکاسی علاوه بر داشتن دوربین باید یک سری تجهیزات جانبی دیگر نیز به همراه داشته باشید. این تجهیزات به دو بخش تقسیم می شوند که یکی تجهیزات مناسب برای حمل، نگهداری و عکاسی است و دیگری تجهیزات نرم افزاری برای ادیت عکس و فیلم است.
حتی اگر نخواهید به صورت حرفه ای عکاسی کنید باز هم این تجهیزات می توانند در کیفیت عکس و فیلم موثر باشند. برای ادیت عکس و فیلم می توانید از بهترین برنامه عکاسی استفاده کنید. انتخاب یک برنامه مناسب برای ادیت عکس و تصویر در کیفیت و خروجی نهایی بسیار موثر است. دیگر تجهیزات که بیشتر شامل تجهیزات فیزیکی هستند هنگام عکاسی مورد نیاز می باشند.
البته هیچ گاه نیاز به خریداری تمامی تجهیزات و ابزارهای موجود در فروشگاه ها ندارید. مهم ترین این تجهیزات عبارتند از:

  • کیف
  • سه پایه
  • هد سه پایه
  • کنترل از راه دور
  • نرم کننده نور فلاش
  • انواع لنز
  • فیلتر
  • فلاش اکسترنالتمیزکننده لنز و حسگر
  • هود لنز

مهم ترین اصطلاحات عکاسی که باید بدانید

یکی از مهم ترین نکات برای ورود به شاخه عکاسی، آشنایی و دانستن اصطلاحات پرکاربرد این هنر است. طبیعتا هر رشته یا شاخه ای یک سری اصطلاحات رایج و خاص خود را دارد که برخی از آن ها کاربرد بیشتری دارند. در رشته عکاسی نیز اصطلاحات متنوعی وجود دارند که حتی اگر عکاسی رشته ی درسی شما نیست یا قصد ندارید به صورت حرفه ای نیز در این رشته فعالیت کنید باز هم بهتر است با این اصطلاحات آشنا باشید.
آشنایی با این اصطلاحات و به کاربردن صحیح آن ها علاوه بر افزایش سطح اطلاعات می تواند در کیفیت عکاسی و فیمبرداری بسیار موثر باشد. برخی از رایج ترین این اصطلاحات عبارتند از:
زاویه دید: محیطی که توسط لنز دوربین در یک تصویر مورد پوشش قرار داده می شود را زاویه دید می گویند. این زاویه با توجه به اندازه لنز و نوع دوربین متفاوت است.
فول فریم: به دوربین هایی که دارای سنسور بزرگتری هستند فول فریم گفته می شود. از مزایای وجود چنین سنسوری ورود بیشتر نور به دوربین است که باعث کیفیت بهتر تصویر به خصوص در ایزوهای بزرگتر می شود.
سرعت شاتر: شاتر درواقع دیافراگم یا ورودی لنز است که هنگام عکاسی باز و بسته می شود. سرعت شاتر نیز به مقدار فاصله زمانی باز بودن شاتر گفته می شود.
دیافراگم: دیافراگم به قسمت اصلی لنز گفته می شود که وظیفه کنترل میزان نور را بر عهده دارد. همچنین بر عمق میدان نور نیز موثر است.
عمق میدان: بخشی از صحنه عکاسی که جلوتر یا پشت نقطه فوکوس قرار دارد و در وضوح دید کامل است. درواقع محو کردن فضای پشتی سوژه یا خود سوژه است که سه عامل فاصله فوکوس، فاصله کانونی لنز و دیافراگم لنز بر آن موثر می باشد.
فاصله کانونی: به فاصله بین مرکز اپتیکی لنز تا سنسور، فاصله کانونی گفته می شود که با میلی متر اندازه گیری می شود. این فاصله با زاویه دید لنز رابطه معکوس دارد؛ یعنی هرچه فاصله کانونی کمتر باشد زاویه دید لنز بازتر است.

ترکیب بندی درست در عکاسی

یکی دیگر از عوامی مهم در عکاسی که حتی در ترفند عکاسی با گوشی نیز به آن توجه می شود ترکیب بندی درست هنگام عکاسی است. ترکیب بندی مهم ترین تفاوت بین یک عکس خوب و بد است. استفاده از قوانین ترکیب بندی چه در عکاسی و چه در نقاشی باعث حرفه ای تر شدن عکس یا تصویر می شود. در ترکیب بندی قواعد زیادی وجود دارد که برای آشنایی با هر کدام از آن ها می توانید از مقالات نوشته شده در این زمینه استفاده کنید.
یکی از بهترین راه ها برای آشنایی با قواعد و ترکیب بندی درست عکس یا تصویر، دیدن مداوم عکس ها است. حتی بزرگ ترین و معروف ترین عکاسان دنیا نیز از این روش برای بالا بردن سطح دید و بینش خود استفاده کرده اند. معمار و عکاس مشهور، آندریاس فینینگر معتقد است که برخلاف تصور عموم، ایجاد یک عکس یا تصویر باکیفیت و خوب فرآیند تقریبا پیچیده ای دارد که به پنج عامل زیر وابسته است:

  • طبیعت سوژه
  • دید و بینش یا شخصیت عکاس
  • برداشت و نوع نگرش عکاس از سوژه
  • عوامل فنی عکس
  • بیننده عکس یا تصویر

حالت های مختلف دوربین عکاسی

آشنایی با حالت های مختلف دوربین یا به معنی دیگر، مدهای عکاسی تاثیر خیلی مهمی در کیفیت عکس گرفته شده دارد. درواقع این حالت ها همان تنظیمات دوربین هستند که با شخصی سازی با محیط مورد نظر می توانید بهترین و باکیفیت ترین عکس ها را ثبت کنید.
حالت های دوربین به انواع حالت دستی، نیمه خودکار و خودکار تقسیم بندی می شوند که هر کدام از حالت های نیمه خودکار و خودکار تقسیم بندی های دیگری دارند. در حالت دستی تمامی پارامترها توسط خود عکاس تعیین می شود. حالت نیمه خودکار که حالتی بین حالت دستی و خودکار است؛ خود شامل سه حالت تقدم دیافراگم، تقدم سرعت شاتر و پروگرام می باشد.
حالت سوم، حالت خودکار دوربین است که در این حالت تمامی تنظیمات توسط دوربین به صورت خودکار انجام می شود. این حالت به انواع حالت های تمام اتوماتیک، خودکار بدون فلش، اتوماتیک خلاقانه، پرتره، تغییر جهت لایه یا صفحه، اسپرت، شب و ماکرو تقسیم می شود.