تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال
چرا در دنیای امروز باید به جای استفاده از دوربین های آنالوگ از دوربین های دیجیتال استفاده کنیم؟ انتخاب شما بین دوربین های آنالوگ و دیجیتال کدام است؟ آیا نیاز است برای عکاسی با این مدل دوربین ها دوره آموزش عکاسی با دوربین را بگذرانیم؟
از گذشته تا به امروز پیشرفت چشمگیری را در زمینه ی دوربین های عکاسی شاهد بوده ایم. دوربین های آنالوگ جزو اولین دوربین های عکاسی بودند که امروزه دوربین های دیجیتال تقریبا جایگزین این دوربین ها شده اند. در سال های گذشته برای ثبت خاطرات سفر و دورهمی ها از دوربین های آنالوگ استفاده می شد که در نهایت عکس ها باید روی نوارهای مخصوص فیلم چاپ می شد تا قابل مشاهده می بود، اما امروزه با وجود دوربین های دیجیتال دیگر نیازی به چاپ عکس ها نیست.
از دیدگاه عکاسان دوربین های حرفه ای و دیجیتال با هم تفاوت های اساسی دارند که برخی از آن ها دوربین های دیجیتال و برخی دیگر دوربین های آنالوگ را ترجیح می دهند. تصاویری که از گذشته تا به امروز برای آیندگان به یادگار باقی مانده توسط دوربین های آنالوگ گرفته شده است، اما باید این را بپذیریم که دوربین های نسل جدید دیجیتالی از دوربین های آنالوگ پیشی گرفته اند. دوربین های آنالوگ امروزه تنها برای استفاده شخصی به کار گرفته می شوند.
عکاسی آنالوگ چیست؟
شیوه کار با دوربین های آنالوگ به این صورت بود که بعد از عکاسی برای ثبت تصاویر باید از یک سری نگاتیو یا نوارها برای چاپ عکس استفاده می شد. در ابتدا تمامی عکس ها سیاه و سفید بود اما بعدها با تولید فیلم های رنگی، عکس ها هم به صورت سیاه و سفید و هم رنگی به چاپ رسید.
در آن دوره به دلیل اینکه عکس های رنگی طرفداران بسیاری پیدا کرد، عکس های سیاه سفید کارایی خود را از دست دادند؛ اما در دنیای امروز عکس های سیاه سفید همچنان نوستالژیک محسوب می شوند و در بین عکاسان و مردم از محبوبیت خاصی برخوردارند.
دوربین های آنالوگ چگونه کار می کنند؟ عکاسی با دوربین های آنالوگ کمی هیجان انگیز می باشد؛ چرا که برای ثبت تصاویر نیاز به حلقه فیلم است که ظرفیت محدودی دارد. بنابراین عکاسی با این دوربین ها نیازمند دقت بیشتری است و برای نتیجه ی نهایی نیز باید منتظر ماند تا عکس ها چاپ شوند. همچنین تنظیمات دوربین های آنالوگ به صورت دستی و با استفاده از دکمه های روی بدنه صورت می گیرد. در کل، لمس تصاویری که در گذشته ثبت شده اند و مرور خاطرات حس بسیار هیجان انگیزی را القا می کند.
بررسی و معرفی دوربین های عکاسی آنالوگ
دوربین های آنالوگ برای ثبت تصاویر نیاز به نوار فیلم یا نگاتیو دارند تا بعد از ظهور قابل رویت شوند. همچنین برای تنظیم این دوربین ها می توان از دستگاه های مکانیکی یا دستی استفاده کرد. اجزای تشکیل دهنده دوربین های آنالوگ تقریبا شبیه به دوربین های دیجیتال است و شامل لنز، دیافراگم، نگهدارنده لنز، شاتر، فیلم عکاسی، محل اتصال فلاش خارجی و… می باشد.
در گذشته تولید و ساخت دوربین های آنالوگ توسط شرکت های بسیاری انجام می شد، اما با ساخت انواع دوربین های دیجیتالی بسیاری از این شرکت ها تولید این دوربین ها را متوقف کرده و تمرکز خود را بر روی پیشرفت دوربین های دیجیتال قرار دادند.
شرکت کانن یکی از برندهایی است که هنوز در تولید دوربین های آنالوگ فعالیت دارد و افراد بسیاری همچنان طرفدار این دوربین ها می باشند. البته برای خرید دوربین های آنالوگ باید یک سری نکات را مد نظر قرار داد. عکاسی با دوربین های آنالوگ لذت خاص خود را دارد، اما خرید و استفاده از این دوربین ها به سلیقه و علایق شخصی افراد مرتبط است.
قبل از خرید دوربین های آنالوگ باید به چند نکته توجه داشته باشید. اول اینکه بیشتر دوربین های آنالوگ موجود در بازار دسته دوم هستند زیرا مدل های اورجینال دوربین های آنالوگ کانن بسیار کمیاب می باشند و به سختی می توان آن ها را پیدا کرد. نکته دیگر اینکه اگر شما فردی تازه کار هستید می توانید دوربین آنالوگ کانن مبتدی را خریداری کنید، چون پرداخت هزینه های سنگین برای دوربینی که نتوانید از امکانات آن استفاده کنید کاری بیهوده است.
مدل هایی از دوربین های آنالوگ کانن:
- دوربین عکاسی آنالوگ Canon EOS 5
- دوربین عکاسی آنالوگ Canon AE-1
عکاسی دیجیتال چیست؟
به بازتاب نور از سمت اشیا و تاثیر بر روی سنسور الکتریکی برای ثبت تصویر، عکاسی دیجیتال گفته می شود. تازه کارها برای آموزش و یادگیری عکاسی و عکاسان حرفه ای برای ثبت تصاویر خارق العاده از طرفداران عکاسی دیجیتال هستند. عکاسی دیجیتال حالت های مختلفی دارد که بسته به علاقه و حوزه فعالیت عکاسان به انواع مختلف تقسیم می شود. حالت های عکاسی دیجیتال شامل:
- حالت پرتره که معمولا برای ثبت تصاویر از چهره افراد استفاده می شود.
- حالت زوم که برای عکاسی از حشرات و حیوانات از فواصل دور کاربرد دارد.
- حالت عکاسی در شب که برای عکاسی در مکان های کم نور و تاریک مورد استفاده قرار می گیرد.
برای عکاسی با دوربین های دیجیتال باید با تنظیمات و تجهیزات این دوربین ها آشنایی داشته باشید تا بتوانید از آن ها در موقعیت های مناسب استفاده کنید. همچنین با یادگیری ترفندها و تکنیک های عکاسی می توانید عکس هایی جذاب و باکیفیت بگیرید و با تمرین بسیار بر روی عکاسی مسلط شوید.
بررسی و معرفی دوربین های دیجیتال
دوربین های دیجیتالی راهی بسیار طولانی را طی کرده اند تا به دوربین های امروزی تبدیل شدند. این دوربین ها نوع پیشرفته دوربین های آنالوگ می باشند؛ با این تفاوت که برای ثبت تصاویر، دیگر نیازی به حلقه های فیلم و ظهور عکس نیست. شرکت های مختلف سازنده دوربین، انواع مختلفی از دوربین های دیجیتال را ارائه کرده اند که هر کدام ویژگی ها و کارایی های خاص خود را دارند. همچنین دوربین های دیجیتال برای کارایی بیشتر و بهتر، لوازم جانبی و تجهیزات متنوعی نیاز دارند.
دوربین های دیجیتال با داشتن یک صفحه نمایش LCD در پشت دوربین این قابلیت را دارند تا تصویر ثبت شده را بعد از عکاسی به نمایش بگذارند. همچنین می توان تنظیمات دوربین را روی LCD مشاهده کرد. هنگام عکاسی با دوربین های دیجیتال در حوزه های کاری مختلف می توان از انواع لنزها برای ثبت عکس های فوق العاده و متنوع استفاده کرد. حتی در دوربین های دیجیتال امکان تنظیم نور به صورت اتوماتیک نیز وجود دارد.
مقایسه دوربین های عکاسی آنالوگ و دیجیتال
هر دو نوع دوربین های دیجیتال و آنالوگ مزیت ها و معایبی دارند که با وجود این تفاوت ها مسئله ای که وجود دارد این است که افراد علاقه مند به عکاسی با توجه به حوزه عکاسی خود باید شناخت درستی از این دوربین ها داشته باشند. از جمله تفاوت های میان دوربین های آنالوگ و دیجیتال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در حین عکاسی با دوربین دیجیتال می توان بلافاصله تصویر گرفته شده را از طریق صفحه LCD مشاهده کرد و در مورد حذف یا نگهداری آن تصمیم گرفت؛ در حالی که چنین آپشنی در دوربین آنالوگ وجود ندارد.
- برای ثبت تصاویر در دوربین های دیجیتال به کارت حافظه و مموری با حافظه های بالا نیاز است اما دوربین های آنالوگ برای ثبت به فیلم و نگاتیو نیاز دارند.
- کیفیت عکس دوربین های دیجیتال بسیار بالاتر و واقعی تر از دوربین های آنالوگ می باشد.
- فایل های عکاسی دیجیتال را می توان بدون کاهش کیفیت بی نهایت کپی کرد، در صورتی که دوربین های آنالوگ چنین قابلیتی ندارند.
- عکس هایی که با دوربین آنالوگ گرفته می شود غیر قابل ویرایش است، اما عکس های دیجیتال را می توان با نرم افزارهای مختلف ادیت کرد.
- خرید دوربین های آنالوگ به نسبت دوربین های دیجیتال ارزان تر می باشد اما چون محدودیت فضا روی فیلم وجود دارد هر بار باید این فیلم ها تهیه شوند، در صورتی که دوربین های دیجیتال با اینکه گران قیمت تر هستند و تجهیزات متنوع تری دارند، به صرفه تر می باشند.
- بدنه دوربین های آنالوگ به نسبت نوع دیجیتالی سنگین تر اما مقاوم تر است.
- دوربین های آنالوگ برخلاف دوربین های دیجیتالی بدون داشتن باتری هم کار می کنند.
- و…
جمع بندی
در این مقاله توضیح مختصری در مورد دوربین های دیجیتال و دوربین های آنالوگ داده شد و سعی کردیم تا مقایسه ای بین هر دو دوربین داشته باشیم. هم دوربین های دیجیتال و هم دوربین های آنالوگ تصاویر خوب و با کیفیتی ثبت می کنند، اما برای خرید هر کدام از این دوربین ها به تفاوت ها، مزایا و معایبی که در این مقاله اشاره شد توجه داشته باشید.
انتخاب شما بین دوربین دیجیتال و آنالوگ کدام است؟
از اینکه برای مطالعه این مطالب وقت صرف کردید سپاسگذاریم. لطفا نظرات خود را بیان کرده و برای دوستان خود این مقاله را ارسال کنید.