معرفی و بررسی دوربین های عکاسی 2021
در دنیای امروز که دوربین ها هر ساله در حال پیشرفت هستند برای آموزش عکاسی با دوربین انتخاب دوربین مناسب کار چندان سختی نمی باشد. سال 2021 سالی بسیار هیجان انگیز و پر چالش برای تولید دوربین های عکاسی بوده است. در این سال دوربین های عرضه شده به بازار از تنوع بسیار بالایی برخوردار بوده اند.
شرکت های بسیاری مانند نیکون، سونی، سیگما و کانن از گذشته تا به امروز در زمینه ساخت دوربین فعالیت داشته و هر ساله برای ساخت دوربین های پیشرفته و باکیفیت با یکدیگر در رقابت بودند. تمامی دوربین های ساخته شده در مقایسه با یکدیگر دارای نقاط ضعف و قوتی هستند که در کیفیت، کارایی و قیمت آن ها تاثیرگذار است.
انتخاب بهترین دوربین کاملا وابسته به سبک عکاسی و حوزه فعالیت شما می باشد تا بتواند به بهترین حالت ممکن پاسخگوی نیازهای شما باشد. با توجه به پیشرفت و ارتقاء دوربین ها در سال 2021 لازم است تا ضمن شناخت انواع دوربین های عکاسی با معیارها و فاکتورهای لازم برای انتخاب یک دوربین مناسب آشنا شوید.
بهترین دوربین بر چه اساسی انتخاب می شود؟
وجود کدام ویژگی در دوربین ها باعث برتری آنها نسبت به دیگر مدل ها می شود؟
برندهای مختلف در طی سالیان گذشته برای ساخت بهترین دوربین با یکدیگر در رقابت بوده و همچنان در تلاش اند تا با استفاده از تکنولوژی ها و باکیفیت ترین تجهیزات، بهترین دوربین های روز دنیا را تولید کنند. تمامی برندها انواع متنوعی از دوربین ها را با جزئیات ریز و تغییرات کوچک نسبت به رقبای خود تولید کرده و به بازار عرضه می کنند.
شرکت های سازنده با ایجاد تغییرات کوچک در ساختار دوربین ها باعث می شوند تا دوربین ها در یک حوزه کاری در مدل های مختلف، با قیمت های متفاوت وجود داشته باشند. افراد تازه کار هنگام خرید دوربین ممکن است برای انتخاب بین انواع دوربین و برندها دچار مشکل شوند، اما این تنوع برای عکاسان حرفه ای جذاب می باشد.
عکاسان حرفه ای معمولا دوربین هایی با امکانات بالا را برای ثبت بهترین آثار انتخاب می کنند. یکی از مهم ترین معیارهای عکاسان حرفه ای برای انتخاب دوربین عکاسی، قابلیت تعویض لنز می باشد تا بتوانند انواع لنزها را با توجه به حوزه کاری خود روی دوربین نصب کنند.
دوربین ها از لحاظ قیمت به دوربین های ارزان قیمت، میان رده و رده بالا یا گران قیمت دسته بندی می شوند. همچنین از لحاظ فنی و کارایی نیز انوع متفاوتی دارند. البته غیر از این موارد اساس انتخاب دوربین بستگی به حوزه عکاسی، علاقه فرد به یک برند خاص، ظاهر و ساختار دوربین، ویژگی ها و قیمت دوربین دارد.
فاکتورهای مهم انتخاب دوربین
افراد حرفه ای طبیعتا دانش کافی در مورد انواع دوربین ها و کارایی آن ها متناسب با زمینه کاری خود را دارند؛ اما افراد تازه کار و علاقه مند به حوزه عکاسی یا دیگر افرادی که تنها برای ثبت خاطرات خانوادگی قصد خرید دوربین دارند باید به یک سری نکات توجه کنند.
در ابتدا باید تعیین کنید که هدف از خرید دوربین عکاسی چیست؟ آیا می خواهید در زمینه عکاسی حرفه ای شوید؟ یا فقط برای ثبت خاطرات خانوادگی نیاز به دوربین دارید؟ بودجه شما برای خرید دوربین چه میزان است؟ کدام برند مناسب می باشد؟
این ها سوالاتی هستند که شما باید قبل از خرید دوربین به آن ها توجه کنید. همچنین از دیگر نکاتی که باید در نظر گرفت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شناخت معتبرترین برندهای تجاری مثل کانن، سونی، نیکون، سیگما و…
- ضد یخ، ضد آب و هوا، ضد گرد و غبار
- توانایی عکسبرداری با سرعت بالا
- صفحه نمایش با کیفیت بالا
- وزن و اندازه دوربین
- قابلیت تعویض لنز
- فوکوس خودکار
- کیفیت باتری
- و…
گروه بندی دوربین ها از لحاظ قیمت
شرکت های سازنده دوربین های عکاسی برای ساخت دوربین ها از انواع تجهیزات با کیفیت های مختلف استفاده می کنند که همین امر موجب تفاوت قیمت میان آن ها می شود. هر دوربین با توجه به نوع کارایی مورد نظر از تجهیزات با کیفیت های متفاوت ساخته می شود. بر همین اساس دوربین ها را از لحاظ قیمت به سه دسته ی دوربین های ارزان، دوربین های میان رده با قیمت متوسط و دوربین های گران قیمت دسته بندی کرده اند.
دوربین های ارزان:
از دوربین های ارزان قیمت می توان دوربین های آموزشی برای افراد تازه کار و دوربین های جیبی برای ثبت خاطرات خانوادگی به ویژه در سفرها را نام برد. برندهای مختلفی دوربین های ساده و ارزان قیمت را طراحی، تولید و به بازار عرضه می کنند. همچنین دوربین های جیبی را طوری طراحی کرده اند که کوچکترین فضای ممکن را اشغال کند. البته با وجود دوربین گوشی های هوشمند دیگر این دوربین ها طرفدار ندارند.
دوربین های میان رده:
دوربین های میان رده از لحاظ امکانات و قیمت از دوربین های آموزشی پیشرفته تر و از دوربین های حرفه ای ارزان تر می باشند. این دوربین ها با وجود امکانات عالی با کیفیت بالا از لحاظ قیمتی نیز مقرون به صرفه تر هستند.
دوربین های گران قیمت:
دوربین های حرفه ای از هر لحاظ پیشرفته و حرفه ای بوده و در حوزه عکاسی حرفه ای از آن ها استفاده می شود؛ به همین دلیل در دسته گران قیمت ترین دوربین های عکاسی قرار می گیرند. این دوربین ها شامل تجهیزات جانبی مخصوص، قابلیت های فراوان و منحصر به فرد می باشند.
گروه بندی دوربین ها از لحاظ فنی و تخصصی
دوربین ها از نظر فنی به انواع دوربین های کامپکت، DSLR و بدون آینه دسته بندی می شوند.
دوربین های کامپکت:
دوربین های کامپکت خانگی جزو اولین نمونه های دوربین های ارزان قیمت محسوب می شد که تنها کارایی آن ثبت سریع عکس بود. با پیشرفت در حوزه دوربین های عکاسی، دوربین های کامپکت پیشرفته تر شده و سوپرزوم کامپکت، جایگزین کامپکت خانگی شد. البته کیفیت تصاویر با دوربین های سوپرزوم در محیط های کم نور پایین بوده و همچنین قابلیت زوم بالایی نیز نداشتند.
دوربین های DSLR:
دوربین های حرفه ای علاوه بر داشتن صفحه نمایش، دارای منظره یاب اپتیکال نیز می باشند که می توان از هر دوی آن ها استفاده کرد. یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت این دوربین ها قابلیت تعویض لنز می باشد. لنزها تاثیر مستقیم و بالایی بر روی کیفیت عکس ها دارند. بنابراین شما می توانید با توجه به حوزه کاری در هر زمان و مکانی برای عکاسی از سوژه مورد نظر لنز مخصوص را نصب کرده و شروع به عکاسی کنید.
دوربین های بدون آینه:
دوربین هایی هستند که برای مشاهده مستقیم کادر مورد نظر و ثبت آن باید از LCD نصب شده روی دوربین استفاده کرد. در این دوربین ها آینه ای وجود ندارد تا شما از طریق چشمی دوربین، منظره واقعی را مشاهده کنید. البته این دوربین ها همانند دوربین های حرفه ای از قابلیت تعویض لنز برخوردار می باشند.
جمع بندی
هنگام خرید دوربین داشتن اطلاعات کافی راجع به انواع برندهای دوربین، انواع دوربین ها، انواع لنزها و… می تواند در انتخاب بهتر و دقیق تر تاثیرگذار باشد. همچنین باید بودجه و حوزه کاری را نیز مد نظر قرار داد. در این مقاله سعی کردیم تا به سوالاتی که ممکن است هنگام خرید دوربین در ذهن شما ایجاد شود پاسخ دهیم و به یک سری معیارها و نکات ضروری در این زمینه اشاره کردیم. در صورت مطالعه این مقاله و کسب اطلاعات لازم حتما نظرات خود را برای ما کامنت کرده و ما را در بهبود این مقاله یاری فرمایید.